Terug naar overzicht

De oplossing van Suzanne

oplossing van
Daniel van der Graaff11 December 2020
  • Deel:

Onze schuldhulp-flyer wel eens gezien? We laten hem achter bij alle huisbezoeken die we doen. Ook bij Suzanne, een 30-jarige moeder met een schuld van €27.000. Ze zag de flyer op haar deurmat, raapte haar moed bij elkaar en kwam in actie.

Faircasso liggend

De gemaakte schuld bestond gedeeltelijk uit overbesteding, waarmee wij haar hebben geholpen door te bellen naar de betreffende instanties om tot een betalingsregeling te komen. Het grootste gedeelte van de schulden is ontstaan na het opzetten van een eenmanszaak. Suzanne had besloten om tijdelijk als ZZP’er in de zorg aan de slag te gaan. Echter, was zij al snel na het opstarten van haar eenmanszaak in loondienst gegaan bij een zorgverlener. Doordat zij over drie kwartalen van 2018 geen nihilaangifte had gedaan voor de omzetbelasting, werd zij voor €18.000 belast. Een bedrag wat voor haar niet meer te overzien was, ze kwam er alleen niet uit.

De oplossing

In samenspraak met de belastingdienst hebben we tijdens een kantoorafspraak alle schulden in kaart gebracht. Daarna hebben we samen met Suzanne een nihilaangifte gedaan. Vervolgens hebben we een suppletie Btw-aangifte gedaan over de drie kwartalen van 2018. Na een aantal weken wachten, was er eindelijk reden voor een feest voor onze hulpvrager! De €18.000 werd, afgezien van de boetes voor te laat betalen, kwijtgescholden. Eerder was er voor één van de kwartalen al loonbeslag gelegd, dus onze cliënt kreeg ook nog eens €4.000 terug. Hiermee kon zij een groot gedeelte van de overige schulden ook afbetalen. Doordat de hulpvrager een dienstbetrekking had kon zij doorgaan met het afbetalen van haar betalingsregelingen.

oplossing van
Daniel van der Graaff11 December 2020
  • Deel:
duim omhoog

Volg onze beweging naar eerlijk

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief - Het Goed Nieuwsbericht - en blijf op de hoogte van het belangrijkste nieuws over menselijk incasseren.

Door je aan te melden ga je akkoord met onze privacy voorwaarden