Actueel 

Geïnteresseerd in eerlijk incasseren? Blijf op de hoogte en lees onze persberichten, blogs, tips en ander nieuws.

Geen events gepland

Op dit moment staan er geen events gepland - houd onze social media kanalen in de gaten voor aankomende events.

Het verhaal van Sylvana
#actueel
 – 15 May 2024

Het verhaal van Sylvana: Van financieel advies geven tot zelf in de schulden belanden

Sylvana hielp op 16 jarige leeftijd mensen met hun financiën tijdens haar vakantiebaan en belandde jaren later, door een gewelddadige thuissituatie, zelf in de schulden. "Het was een zware tijd. Hulp accepteren was de enige optie. Opgeven was geen optie, doorgaan op een andere manier wel, alleen wist ik niet hoe. Totdat er hulp werd geboden vanuit een voor mij totaal onverwachte hoek.”

Lees verder
Quote van GKB Den Haag
#actueel
 – 21 December 2023

Opdrachtgever aan het woord: Waarom koos de GKB Den Haag voor Faircasso?

De Gemeentelijke Kredietbank (GKB) Den Haag helpt consumenten die niet terecht kunnen bij een commerciële bank voor een krediet. Daar kunnen allerlei redenen voor zijn. In sommige gevallen kunnen zij dan wel terecht bij de GKB voor een sociaal krediet. De GKB is een bank/instelling zonder winstoogmerk. Iedere lening wordt op maat gemaakt. Hoeveel men kan lenen, is afhankelijk van de situatie. Geld lenen is alleen mogelijk indien dit verantwoord gebeurt. Wanneer het de GKB Den Haag niet lukt om een vordering te innen schakelen zij hiervoor Faircasso in. Wij gingen in gesprek met Monique Spoor - Teammanager DSZW bij GKB Den Haag - over de samenwerking met Faircasso. 

Lees verder
Wilfred HBZ
#actueel
THOMAS VAN OSSENBRUGGEN - telegraaf  – 18 September 2023

Incassomedewerker Wilfred Kols heeft begrip voor schuldenaren: ’Ik maakte hetzelfde mee’

AMSTERDAM - Woekerend onkruid in de tuin, dichte rolluiken en een brievenbus tjokvol brieven van schuldeisers. Incassomedewerker Wilfred Kols (53) weet eigenlijk al voordat hij aanbelt: de bewoners van deze woning in een volksbuurt in Dordrecht gaan niet opendoen. Als hij binnen gerommel en kinderstemmen hoort heeft hij even hoop, maar die blijkt ijdel. De deur blijft potdicht.

Lees verder
Huisbezoek
#actueel
 – 21 July 2023

Faircasso aanwezig op Studiedag huurincasso

Met de huidige economische situatie stijgt het aantal huurders met een huurachterstand zichtbaar. Veel woningcorporaties anticiperen hierop en nemen het initiatief om sociaal te incasseren. Maar wat is de rol van deze woningcorporaties?

Lees verder
Jaime
blog
 – 26 June 2023

Blog Jaime op Missie: Juridische Incasso

Hoe gerechtelijke procedures elke dag tot bijna 1 miljoen aan nieuwe schulden leiden

Lees verder
Gerechtelijk
#actueel
 – 07 December 2022

Gerechtelijke incasso op een sociale manier, kan dat?

Zo’n 8 jaar geleden is Jaime Jorba Bos gestart met Faircasso, met als doel het transformeren van het incassobeleid in Nederland. Want door het incassobeleid van de overheid en bedrijven krijgen mensen met betalingsachterstanden, door de kosten en contraproductieve werkwijze, juist meer schulden en meer stress, vooral rondom en tijdens gerechtelijke incasso.

Lees verder