Waarom moet ik incassokosten betalen? 

We moeten soms veel brieven en mails sturen om met je in contact te komen en je te helpen. We bellen of sturen iemand langs om met je te praten. Samen zoeken we de beste oplossing. Dat alles kost veel geld. Dat is ook in de wet geregeld, daarom moet je incassokosten betalen.

Kosten zelf controleren?

Als je een rekening niet of te laat betaald moet je soms incassokosten betalen. Hoe hoog die incassokosten mogen zijn staat in de wet.

  • De minimale incassokosten zijn € 40.
  • Is je rekening hoger is dan € 267 maar lager dan € 2.500? dan moet je 15% betalen over je openstaande rekening.
  • Boven de € 2.500 wordt het percentage steeds lager.
  • Soms moet je 21% btw betalen over de incassokosten. Dat is als het bedrijf waar jij aan moet betalen geen btw hoeft te betalen. Bijvoorbeeld: vaak hoef je geen btw te betalen over huur of studiegeld.
  • Als we een deurwaarder moeten sturen kost dat honderden euro's, daarom doen we dat liever niet. Als je precies wilt weten wat de wettelijke kosten zijn, vind je hier meer informatie.

Meer informatie over incassokosten vind je op schuldinfo.nl en op de website van de rijskoverheid.

Het is ingewikkeld en veel informatie. Als je het niet begrijpt of een vraag hebt, bel ons op 010-7900632. We helpen je graag verder.

handen in de lucht

Faircasso werkt eerlijk!

Dat werkt beter. Voor iedereen. Een openstaande rekening gaat niet alleen om geld. Dat los je het beste op wanneer je daar ruimte voor krijgt. En het liefst zonder extra hoge kosten. Daarmee ben jij beter geholpen, maar ook de mensen die je moet betalen. Wel zo eerlijk.