Onze diensten 

Wil jij ook een beter incassoresultaat, meer klanten behouden, lagere kosten en sociale impact maken? Kijk dan hoe Faircasso jouw organisatie verder kan helpen.

Natuurlijk kun je ook altijd een geheel vrijblijvend gesprek met ons aanvragen door een e-mail te sturen naar sales@faircasso.nl. Dan kijken we samen naar de passende mogelijkheden binnen jouw bedrijf. 

Eerlijk en slim incasso

Sociaal incasseren hebben wij niet aangeleerd, het zit in ons DNA. Het is hoe we denken, werken, wie we zijn. We zijn continu bezig met innoveren om te zorgen dat onze dienstverlening en resultaten nog beter worden. 

Kosten

Wij werken niet met 'no cure, no pay' of 'kick-back' constructies. Eerlijk incasseren levert meer op voor jou als opdrachtgever en leidt tot minder kosten voor de debiteur. Om dat te realiseren leveren wij veel extra inspanningen. Daar vragen wij een vaste bijdrage per vordering voor. De hoogte van deze bijdrage is afhankelijk van het aantal opdrachten en het verwachte resultaat.

Incassoproces

We maken gebruik van slimme workflows, sturen brieven per post en per mail, maken gebruik van sms en logische digitale betaaloplossingen. Daarnaast zijn onze incassomedewerkers en huisbezoekers ook schuldhulpbegeleiders. Zij weten alles over schulden en zijn getraind om met mensen te praten die veel stress ervaren. Ze krijgen écht tijd om aan het vertrouwen te werken. Alles wat nodig is om tot een oplossing te komen! Daar staat tegenover dat niet vaak een deurwaarder nodig is. Dat is een forse kostenbesparing, zeker voor de opdrachtgever.

Huisbezoeken

We doen alles om een deurwaarder te voorkomen, maar als er na een aantal weken schrijven, bellen en zelfs een huisbezoek nog steeds geen contact is, sturen wij de vordering door naar onze deurwaarder. Voordat een gerechtelijke procedure start, kijken we met de deurwaarder of er sprake is van schulden, andere beslagen, voldoende inkomen en andere sociale problemen. Als er financiële of sociaal maatschappelijke redenen zijn om niet te dagvaarden, dan gebeurt dit niet. Daar zijn we heel strikt in. Maar als de debiteur wel kán betalen, alleen niet wil, dan pakken we door.

IT

Heb je maar een klein aantal klanten die niet betalen? Dan is Faircasso Online het platform waar jij je vordering kunt uploaden en monitoren. Ook een betaling of opmerking kun je hier kwijt. Heb je honderden openstaande vorderingen per maand? Met een op maat gemaakte API of interface delen we dagelijks alle gegevens met je. We werken samen met de beste IT-partners om veilig, maar ook de meest moderne IT-oplossingen, snel te kunnen leveren.

Schuldhulp

Onze belangrijkste missie is dat over een paar jaar elke schuldeiser en incasso-organisatie eerlijk incasseert. Dat willen we bereiken door zelf het goede voorbeeld te geven en transparant te zijn in hoe we dat doen. Kopieer ons maar! Samen maken we veel meer impact. Helaas is het zover nog niet en in de tussentijd willen we zelf ook zoveel mogelijk mensen met schulden helpen. Die activiteiten betalen wij uit onze winst. Het is dus niet zo dat jij als opdrachtgever direct betaalt voor de schuldhulpactiviteiten van Faircasso. De sociale impact die we ermee realiseren valt wel ten gunste van jou als opdrachtgever.

Iedereen die bij Faircasso werkt is ook schuldhulpbegeleider en werkt als vrijwilliger een paar uur per week mee om debiteuren uit het incassoproces te helpen met het oplossen van al hun schulden. Naast onze eigen medewerkers maken wij ook gebruik van externe vrijwilligers. En zo is de cirkel rond. Pay it forward!

Faircasso's aanvullende diensten

Een extern incassotraject stel je het liefst natuurlijk zo lang mogelijk uit. Om klanten te behouden en dit te voorkomen bieden wij verschillende, simpele oplossingen gericht op duurzame betaaloplossingen.

Herinneringen

We versturen geautomatiseerd vriendelijke herinneringen voor je. Per post, maar ook per mail en sms. Wij ontvangen de betalingen, verwerken ze en waar nodig bespreken en beheren we ook de betalingsregelingen. Is er behoefte aan persoonlijk contact? Dan staat ons telefoonteam klaar.

Belacties

Als schriftelijk herinneren niet werkt, dan bellen we. Dat vinden we heel gewoon. We luisteren aandachtig en stellen vriendelijk de juiste vragen. We achterhalen waarom betalingen uitblijven en of er risico is op herhaling. We bieden hulp bij schulden en zoeken natuurlijk naar mogelijkheden om snel tot een betaling te komen.

Huisbezoeken

Optimaal persoonlijk contact is natuurlijk face-to-face. Elke dag gaan onze huisbezoekers - casual gekleed en in een bescheiden auto - op pad om vertrouwen te herstellen. Dat is eerst spannend, maar onze huisbezoekers starten altijd een veilige dialoog en verlagen snel het stressniveau. Betalers zijn vaak ontroerd omdat we niet alleen wat komen halen, maar ook wat brengen

Trainingen

Wil jij ook meer kennis over schuldhulpverlening, sociaal incasseren en ontdekken wat jij kan betekenen om problematische schulden te signaleren? En wil jij leren van ervaringsdeskundigen? Faircasso organiseert in samenwerking met Nestas trainingen die jouw organisatie ondersteunen.

Training
bel me terug gebaar

Neem vrijblijvend contact met ons op

Neem contact op met ons - bel: 010-7900632.

Wil je op een later moment gebeld worden? Laat dan je telefoonnummer achter en wij bellen je terug.

Door je gegevens in te vullen ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Zij gingen je al voor:

T-Mobile
EO
Schoonenberg
Radboud University
ONVZ
KPN
Kinderpostzegels
Greenchoice
CNV