Terug naar overzicht

Faircasso ontvangt ISO 9001 & ISO 27001 certificaten

#actueel
25 April 2022
  • Deel:

Rotterdam – 25 april 2022

Met trots kunnen wij aankondigen dat Faircasso B.V. en Stichting Faircasso Foundation de certificaten ISO 9001 en ISO 27001 hebben behaald. De ISO 9001:2015 & ISO 27001-certificering, afgegeven door het onafhankelijke CIIO – de certificeerder voor de professionele dienstverlening- , bevestigt dat alle diensten, werkzaakheden, ondersteunende processen en protocollen voor dataopslag, bedrijfsvoering en informatiebeveiligingsmanagement van Faircasso & Stichting Faircasso Foundation aan de hoogste internationale kwaliteitsnormen voldoen.

ISO 9001

‘Voor Faircasso staan de klant en zijn debiteur altijd centraal. Zij zijn immers ook degene die de kwaliteit van onze dienstverlening uit eerste hand voelen en ervaren. Wij zien het kwaliteitsmanagement, de databeveiliging en het waarborgen van de privacy als belangrijke randvoorwaarden voor optimaal leveren van onze dienstverlening”- zegt Jaime Jorba bos – oprichter & CEO van Faircasso. Samen met het hele team hebben we hard gewerkt om deze certificaten te bemachtigen. Voor ons dienen deze certificaten als bewijs dat iedereen bij Faircasso zich elke dag inzet om de best mogelijke service & kwaliteit te kunnen leveren aan onze klanten, dat we dit continu monitoren en optimaliseren. ISO helpt ons om morgen nog beter te zijn dan vandaag.

Faircasso & Stichting Faircasso Foundation zijn gecertificeerd tot april 2025. Beide organisaties zullen jaarlijks door het CIIO getoetst worden.

 

ISO

ISO komt van de naam van de organisatie die wereldwijd de normen uitgeeft naar de verschillende landen, de International Standardization Organization en NEN is dan de Nederlandse instelling die zorgt dat de norm wordt vertaald en beschikbaar is voor de Nederlandse markt.

ISO 9001 ondersteunt de doelen van een organisatie door de processen, procedures en verantwoordelijkheden te documenteren om zo aan het kwaliteitsbeleid te voldoen en de doelstellingen te halen. De ISO 9001:2015-norm is gebaseerd op zeven principes voor kwaliteitsmanagement en definieert de manier waarop een organisatie werkt om te voldoen aan de eisen van haar klanten en belanghebbenden; focus op de klant, leiderschap, betrokkenheid van mensen, procesmatige aanpak, verbetering, op feiten gebaseerde besluitvorming & relatiebeheer.

ISO 27001 is dé wereldwijd erkende norm op het gebied van informatiebeveiliging. De norm beschrijft hoe er procesmatig met de beveiliging van informatie omgegaan wordt. Het doel is om de vertrouwelijkheid, beschikbaarheid en integriteit van informatie binnen een organisatie zeker te stellen.

Over Faircasso

Faircasso is het enige incassobureau in Nederland zonder winstoogmerk. Wij staan voor impact first en zijn een social enterprise. Faircasso combineert incasso en schuldhulpverlening in de meest optimale vorm. We werken met een vaste behandelvergoeding per dossier en hebben daarom geen perverse prikkel in ons verdienmodel. We zetten hoog in op persoonlijke communicatie en contactherstel. Hierdoor spreken we meer debiteuren en realiseren we duurzamere betaaloplossingen. Daardoor zien onze opdrachtgevers: lagere incassokosten, hoger incassoresultaat & meer klantbehoud. Een echte win-win-win situatie dus!

Stichting Faircasso Foundation

De winst die wij maken met Faircasso B.V. stroomt terug in de Stichting Faircasso Foundation. Vanuit Stichting Faircasso Foundation, waar hulp bij schulden is ondergebracht, bellen we dagelijks met debiteuren met een financiële hulpvraag. Kleine problemen lossen onze vrijwilligers direct zelf op, maar als na een intake blijkt dat er een schuldhulptraject nodig is, schakelen we lokale hulpverleners in. Nadat we de debiteur succesvol hebben gekoppeld aan een professionele hulpverlener blijven we in contact, net zo lang als nodig is. Een schuldhulptraject kan jaren duren, daarom blijven wij de debiteur gedurende deze periode bijstaan.

#actueel
25 April 2022
  • Deel:

Faircasso behaalt certificaten ISO 9001 en ISO 27001

Jaime Jorba bos – oprichter & CEO van Faircasso over hete behalen van ISO:
Voor Faircasso staan de klant en zijn debiteur altijd centraal. Zij zijn immers ook degene die de kwaliteit van onze dienstverlening uit eerste hand voelen en ervaren. Wij zien het kwaliteitsmanagement, de databeveiliging en het waarborgen van de privacy als belangrijke randvoorwaarden voor optimaal leveren van onze dienstverlening.