Faircasso is anders. 

Want het moet anders, het kán anders! Schulden kosten ons teveel. En meer dan alleen geld en klanten. Iedereen lijdt eronder, van gezinnen tot bedrijven tot onze hele maatschappij. En voor het grootste deel onnodig! Kies ook voor het Faircasso Effect: minder schulden, beter incassoresultaat en blijere klanten.

Het begint met ademruimte

Het nieuwe model begint met een fundamenteel verschil ten opzichte van de verouderde aanpak: het financiële model. Wij doen niet aan ‘no cure no pay’ en ‘kick-backfee’. Als opdrachtgever betaal je een vaste basisvergoeding, ongeacht het resultaat. Zo kunnen wij meer aandacht aan een dossier geven en nemen wij onnodige druk weg bij de betaler. En dat maakt een wereld van verschil.

  • Een eerlijke kans voor betalers om hun situatie op te lossen.
  • Meer tijd voor contactherstel en betrokken omgangsvorm.
  • Beter haalbare betaalafspraken - en dus meer afbetalingen.
  • Veel minder dagvaardingen en dus minder gerechtelijke kosten.
  • Gemiddeld 40% meer waardevol klantbehoud.

En dan is er nog de enorme sociale impact die dit heeft: minder schulden, minder stress, hogere kwaliteit van leven en minder ziekteverzuim. Maar ook minder rechtszaken en minder maatschappelijke kosten aan hulpverlening. En een grotere social impact return en beter imago voor jou als opdrachtgever. 

Kortom: een kleine (menselijke) investering aan de voorkant, die zich dubbel terugbetaalt - zowel financieel als sociaal - voor ons allemaal.

Meetbaar menselijk

“Wie goed doet, goed ontmoet” blijkt niet voor niets een spreuk zo oud als de wereld: het loont! En wij hebben de cijfers die dat ondersteunen. Dat vat ook precies onze werkwijze samen: wij maken alle positieve impact die je als organisatie hebt - door sociaal te incasseren - inzichtelijk en toepasbaar.

Harde cijfers en concrete resultaten waarmee je kunt werken en waarop je kunt varen. Je ziet wat het je oplevert.

Makkelijk menselijk

Misschien wel het belangrijkste aspect van onze aanpak: het werkt verder hetzelfde als verouderd incasseren. Het werkt alleen veel beter. Op alle fronten.

En we gaan in onze dienstverlening altijd net die stap verder. Zo maken we we het voor jou als organisatie zo makkelijk mogelijk om meer menselijk te incasseren.

Dit maakt ons anders:

Anders zijn betekent anders doen. Want anders werkt uiteindelijk beter.

Ander model

Geen ‘no cure no pay’, geen kick-backfees en al helemaal geen focus op dagvaarden. Gedeelde incassokosten als kleine investering aan de voorkant en geen focus op winstmaximalisatie betaalt zich dubbel en dwars terug voor ons allemaal.

Andere aanpak

Vertrouwen, aandacht en positiviteit zetten betalers terug in hun kracht. Als grondleggers van sociaal incasseren weten wij dat deze methode maakt dat zij sneller kunnen betalen én nieuwe schulden worden voorkomen.

Ander doel

Wij zijn de enige sociale onderneming in de incassosector. Het gaat ons niet om winst, maar om met elk incasso de maatschappij een beetje sterker te maken. En de winst die we maken, besteden we grotendeels weer aan hulp voor betalers met schulden. Eerlijk duurt toch echt het langst.

bel me terug gebaar

Ontdek wat het Faircasso Effect jou oplevert

Bel ons en wij rekenen het Faircasso Effect voor jouw organisatie door: 010-7900632. Of vul hieronder je gegevens in, dan bellen we je terug. 

Door je gegevens in te vullen ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Faircasso
#actueel
Analyse Nederland – 03 March 2021

Sociaal incasseren begint zich uit te betalen

Lees verder