Juridisch medewerker - Sociale Incasso 

Wil jij een positieve impact maken op het leven van mensen met schulden? Heb je ervaring met juridische incasso kom dan ons team versterken!

Jouw rol

Ons sociale incassoteam en schuldhulpbegeleiders doen er alles aan wat mogelijk is om een gerechtelijke procedure te voorkomen. In minder dan 5% van alle dossiers die bij Faircasso lopen sturen wij een dagvaarding, onze ambitie is om naar maximaal 1% te gaan.

Je behandelt dossiers van verschillende opdrachtgevers en eventuele bezwaren van zowel minnelijke- als gerechtelijke dossiers/ vorderingen. Je vertegenwoordigt onze opdrachtgever die heel graag wil dat de debiteur betaalt, maar we vragen je ook de belangen van de debiteur te bewaken. Jouw opdracht is om te zorgen dat de (juridische) incasso op een vriendelijke en stress-sensitieve manier gebeurt, maar ook tegen zo laag mogelijke kosten voor de opdrachtgever én debiteur. Dat betekent onder andere dat je tussen dagvaarding en zitting probeert om tot een oplossing te komen met de debiteur, maar ook tijdens de zitting en als dat niet is gelukt, na het betekenen van het vonnis. Je doet steeds je uiterste best om kosten en beslag te voorkomen maar ook om hulp bij schulden in te zetten.

Uiteraard ben je ook bezig met het verwerken van verweren, het produceren van dagvaardingen, bijwonen van comparities en verweer voeren namens de opdrachtgever. Ook help je collega’s in te werken en zich verder te ontwikkelen en denk je mee over verbeteringen die helpen om de kosten voor opdrachtgevers, debiteuren en de maatschappij te verlagen, m.a.w. hoe kunnen we (juridische) incasso steeds socialer maken, maar vooral voorkomen.

Wie ben jij?

Jij bent een servicegerichte medewerker die de visie van Faircasso deelt. Onze waarden -eerlijk, optimisme, aandacht en slim- passen bij jou. Je schakelt gemakkelijk met uiteenlopende mensen. Je wordt er blij van om iets voor mensen te kunnen betekenen en gaat daarbij geduldig te werk. Goed luisteren en de juiste vragen stellen is voor jou vanzelfsprekend. Je hebt oog voor de situatie van mensen. Tegelijkertijd hou je het doel van je contact in het achterhoofd en bent oplossingsgericht. Je bent communicatief sterk in het Nederlands en Engels, zowel in woord als geschrift. Je beschikt over HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur ben je bezig met of beschik je over een hbo-rechten of SJD-studie. Je bent beschikbaar voor minimaal 32 uur per week.

Deze eigenschappen passen bij jou:

 • Je bent assertief en resultaatgericht;
 • Je kunt snel schakelen tussen onze diverse klanten en je collega’s binnen het bedrijf, maar ook tussen situaties. Je communiceert hierbij gemakkelijk en op een natuurlijke manier;
 • Je bent analytisch en hebt het vermogen het grote geheel te overzien en vooruit te kijken;
 • Je hebt een klant- en servicegerichte instelling en wilt graag continu verbeteren.

Dit zijn wij

Faircasso is het meest sociale incassobureau in Nederland, onze winst gaat grotendeels naar het gratis helpen van mensen met schulden. En we hebben een bijzondere missie, wij willen dat heel Nederland op een sociale manier gaat incasseren. Daarom hebben wij sociaal incasseren bedacht, sinds 2014 geven we het goede voorbeeld en inspireren we anderen om dit voorbeeld te volgen. Zodat we samen wat kunnen doen aan de schuldenproblematiek, en mensen niet onderuit halen, maar overeind helpen. Deze werkwijze slaat aan! We groeien snel en zijn daarom op zoek naar collega’s die mee willen bouwen aan een eerlijke incasso.

Wat we jou bieden

 • Werken bij een unieke en authentieke organisatie;
 • Afwisselende, zelfstandige en flexibele functie;
 • De kans om Nederland een beetje mooier te maken;
 • Een salaris passend bij je kennis en werkervaring;
 • Een werkplek gelegen in het centrum van Rotterdam;
 • Gezellig team en een open cultuur;
 • 24 vakantiedagen
 • Elk kwartaal een leuk teamuitje.

Hoe werkt solliciteren?

Kom jij je bed uit voor de missie van Faircasso? Geloof je in het werk dat we met elkaar doen en ben je gemotiveerd om mensen te helpen? Ben je daarnaast bereid om mee te draaien in het Schuldhulpteam? Dan ontvangen we graag je CV en een korte motivatie via sollicitaties@faircasso.nl.

Na ontvangst ontvang je uiterlijk binnen 14 dagen bericht van ons over de eventuele vervolgstappen.

Heb je eerst nog vragen? Bel gerust met Lia van Erk - 0628749515