Terug naar overzicht

Faircasso: de optimist in incassoland

blog
27 May 2021
  • Deel:

Bij Faircasso willen we de klanten van onze opdrachtgevers helpen de achterstand te betalen. Dat is makkelijker gezegd, dan gedaan. De meeste van deze klanten, wij noemen ze ‘betalers’, hebben meerdere betalingsachterstanden en zien er als een berg tegen op om contact te leggen met schuldeisers, laat staan met een incassobureau.

Faircasso liggend

Wat de meesten van ons inmiddels wel weten is dat angst, schaamte, wanhoop en allerlei andere emoties en problemen in de weg staan om het contact te herstellen. Daarom hebben wij een compleet nieuwe website laten ontwikkelen. Hierbij hebben we zoveel mogelijk drempels weggehaald om het een betaler zo makkelijk mogelijk te maken zaken zelf te regelen of contact met ons te leggen. Ook als ze niet direct kunnen betalen.

We zijn er om klanten echt verder te helpen, door te luisteren en samen te zoeken naar een realistische oplossing en niet om ze verder de schulden in te werken. Het begint allemaal met ademruimte.

“Waar de markt zich vaak primair richt tot de opdrachtgever, met een vrij zakelijke uitstraling, is het uitgangspunt van Faircasso dat zij mensen met schulden ademruimte bieden. We vonden het bovendien belangrijk dat de menselijke aanpak ook door opdrachtgevers wordt ervaren in alle touchpoints.”

Marlies de Gooijer- Strategy Director IN10

Over alles is nagedacht de kleur, uitstraling, gebruikersgemak en woorden. Alles moet zo simpel mogelijk en vooral vertrouwen en ademruimte uitstralen, met Faircasso valt te praten en we gaan echt een paar stappen verder om betalers te helpen, ook met andere schulden. Het komt goed!

Wij willen dat  betalers zich bij Faircasso net zo klant voelen als bij onze opdrachtgevers. Onze dienstverlening is zo ingericht dat de customer journey als het ware niet stopt zodra een onbetaalde factuur door ons in behandeling wordt genomen. Als opdrachtgever en betaler heb je bij Faircasso wel de voordelen van een extern incasso proces, maar niet de nadelen.

“Ons andere geluid in de markt verdient een onderscheidende stijl en totale klantervaring. Voor opdrachtgever én betaler!”

Jaime Jorba Bos- Directeur oprichter Faircasso

Onze nieuwe website is nu live, we zijn er erg trots op maar we hopen vooral dat betalers en natuurlijk onze opdrachtgevers er ook blij mee zijn.

Op de hoogte blijven over innovaties van eerlijk incasseren? Volg ons op LinkedIn of meld je aan voor onze nieuwsbrief.

blog
27 May 2021
  • Deel:
duim omhoog

Volg onze beweging naar eerlijk

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief - Het Goed Nieuwsbericht - en blijf op de hoogte van het belangrijkste nieuws over menselijk incasseren.

Door je aan te melden ga je akkoord met onze privacy voorwaarden