Terug naar overzicht

Faircasso aanwezig op Studiedag huurincasso

#actueel
21 July 2023
  • Deel:

Met de huidige economische situatie stijgt het aantal huurders met een huurachterstand zichtbaar. Veel woningcorporaties anticiperen hierop en nemen het initiatief om sociaal te incasseren. Maar wat is de rol van deze woningcorporaties?

Huisbezoek

Tijdens de Studiedag Huurincasso op 4 oktober zijn wij als partner aanwezig. We vertellen je dan waarom Faircasso de geschikte incassopartner is voor woningcorporaties. Want, huur-incasseren moet én kan anders. We willen het incassosysteem verbeteren waarbij wij mensen overeind helpen en niet onnodig verder onderuithalen.

Meest sociale incassobureau in Nederland

Woningcorporaties moeten zorgen voor sociale huurwoningen voor mensen met een laag inkomen. Dit is een kwetsbare groep waarin zichtbaar een toename is van huurders met huurachterstanden die te vaak te maken krijgen met gerechtelijke procedures. Hoe ga je hiermee om? Want, dit brengt onnodig hoge kosten met zich mee en resulteert vaak in hogere schulden en stress bij de debiteur.

Dit moet anders! Met professionele schuldhulpbegeleiding kijken we samen met de huurder naar het grotere geheel. We kijken niet alleen naar de schuld, maar naar de mens achter de betaalachterstanden. Ons team van professionele schuldhulpbegeleiders gebruikt stress-sensitieve communicatie. Met motiverende gesprekstechnieken stellen zij vragen aan de debiteur om het gesprek te openen. We zijn laagdrempelig, bieden een veilige omgeving en een luisterend oor. Met de focus op contactherstel en het winnen van vertrouwen.

Wanneer we de situatie in kaart hebben gebracht richten we ons op een gezonde en duurzame betalingsregeling voor een positief en financieel gezond toekomstperspectief. Win-win voor zowel de woningcorporatie, de huurder als de maatschappij.

Sociale impact

Volgens het Centraal Planbureau leeft in 2024 een miljoen mensen onder de armoedegrens. Deze geldzorgen hebben een grote invloed op de gezondheid en maatschappij. Bij Faircasso willen we hier een positieve verandering in brengen. Zo heeft Faircasso geen winstoogmerk, we zetten de winst in op het voorkomen en oplossen van schulden. Daarmee zijn wij het meest sociale incassobureau in Nederland. Bovendien werken we uitsluitend sociaal, altijd met vaste behandelvergoeding. Met hoogwaardige IT- oplossingen voor het uitwisselen van data en landelijke incasso-oplossing voor midden en hoog volume van B2C - en B2B vorderingen zetten we maximaal in op systeemverandering. Zo laten we zien dat incasseren ook anders kan.

Daarbij bouwen we verschillende interventies in om de volgende stap voor huurders met een huurachterstand in een gerechtelijke procedure te voorkomen. Wij bieden sociale gerechtelijke incasso met dagvaarding als sociaal breekijzer. Want bij elke stap die we maken toetsen we: is het juridisch, financieel (in het belang van de klant en schuldeiser) en maatschappelijk verantwoord? Zodra één van deze elementen niet klopt gaan we direct over op actie. Zo voorkomen we onnodige kosten voor de opdrachtgever, debiteur en de maatschappij. Met als doel: sociale impact maken waarbij we mensen met geldzorgen niet in de kou te laten staan.

Dé partner voor huurincasso

De voordelen van Faircasso als incasso-partner:

  1. Een beter incasso resultaat
  2. Een hoger financieel rendement
  3. Minder kosten voor de huurder
  4. Minder gerechtelijke procedures
  5. Een beter imago
  6. Positieve invloed op de maatschappij door de social impact

Kortom: samenwerken met Faircasso is waardevol voor iedereen: de woningcorporatie, de huurder én de maatschappij.

 

Wil je meer weten? Kom dan naar de Studiedag Huurincasso op 4 oktober. Meld je aan via www.studiedaghuurincasso.nl. Samen creëren we eerlijkere huurincasso voor iedereen!

 

#actueel
21 July 2023
  • Deel:
duim omhoog

Volg onze beweging naar eerlijk

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief - Het Goed Nieuwsbericht - en blijf op de hoogte van het belangrijkste nieuws over menselijk incasseren.

Door je aan te melden ga je akkoord met onze privacy voorwaarden